POLOOBRUBY - SPORTOVNÍ BRÝLE PERFORMER TTR

SPORTOVNÍ DIOPTRICKÉ NEBO NEDIOPTRICKÉ BRÝLE TTR 

Design sportovních obrub PERFORMER TTR nese požadavky na pevnost, pružnost, lehkost, bezpečnost a eleganci. Čelní díl obruby TTR je vyroben z EMS Grilamidu TR 90, jádro stranic a držáků sedel z titanu a koncovky a sedýlka ze silikonu. Kombinace těchto materiálů zaručuje velmi pohodlné nošení. Ani jeden model TTR nenabízí standardní variantu. Obruba a brýlové čočky jsou vždy samostatně individuálně konfigurovatelné.

Dynamický design čoček je decentní a univerzální. Jejich anatomický tvar zaručuje maximální zorné pole a vynikající ochranu.

  • nerušené periferní zorné pole a žádná slepá místa
  • velmi lehká trivexová brýlová čočka PERFORMER ACTIsun TRIVEX nerozbitné nárazuvzdorné pro vysoce kvalitní optiku, bezkonkurenční pevnost proti zlomu, s korekcí cca do +/= 4 dpt cyl max 2 nebo bez 
  • vysoce funkční filtr: fototropní - variabilní přizpůsobení světelným podmínkám, polarizační nebo standardní sluneční ochrana,NEBO JEN ČIRÉ BEZBARVÉ S ANTIREFLEXEM Z MATERIÁLU TRIVEX
  • digital coat - povrchová úprava vyrobená ve Švýcarsku: nepřekonatelná minimalizace reflexů, tvrzení, vrstva odpuzující vodu, tuk a nečistoty, kvalitní optika, přesvědčivý vzhled
  • vhodné pro alergiky
  • sedýlka silikonová dvě na kovovém hrotu  nebo varianta dvoj sedlo propojené viz obrázek v barvě základní šedé lze doobjednat i jiné barvy sedýlek i dvojsedla v barvách červená ,modrá ,oranžová
  • koncovky ze silikonu v několika barevných variantách černá ,bílá,červená modrá ,hnědá /zelená dočasně nedostupná/
  • lze zakoupit rozšířenou koncovku viz obrázek černá obruba s oranžovými skly
  • dále lze zabrousit dioptrická skla klasicky viz obrázek bílá obruba nebo v horní části skel lze větrací otvory pro ventilaci a proti mlžení  viz obrázek černá obruba
  • do těchto brýlí se zasazují čočky z nerozbitného materiálu trivex v provedení fototropní,polarizační nebo čiré 
  • nebo čočky z CR39 tvrzené s různými barevnými filtry jako oranžová,žlutá,hnědá .............
  • jaká volit skla do těchto brýlí naleznete v článku dioptrická skla = brýlové čočky do klopených obrub křivka 6 nebo 8
    tyto brýle jsou vhodné pouze pro dioptrická skla = čočky s křivkou 8, jiné varianty způsobují okrajové vady a zkreslení pohledu a jsou nevhodné pro zrakovou pohodu
  • Dioptrické sportovní brýle s přímo zabroušenou korekcí - jedná se o obruby, do nichž je přímo místo původního zorníku nebo ochranné barevné fólie zabroušena a vsazena dioptrická korekční čočka. Výhodou tohoto řešení je především vynikající estetický vzhled (vypadají jako tradiční nedioptrické sportovní nebo sluneční brýle), po funkční stránce je to zejména menší počet dílů náchylných na rozbití, než např. u vsadkových brýlí, větší prostor mezi okem a brýlovou čočkou (tj. větší prostor pro řasy a pohyb víček), větší rozsah zorného pole, méně rušivých odrazů díky menšímu počtu optických ploch atd. Díky většímu prohnutí čoček, jejich velkým průměrům, různě provedeným fazetám a tvarům je nutné při jejich výrobě využít speciální technologii (tzv. WRAP), díky které je na základě individuálních vstupních parametrů (dioptrické hodnoty, prohnutí a náklon obruby atd.) možné vyrobit čočky tak, aby bylo zachováno co nejvěrnější zobrazení bez zkreslení. V současné době jsme schopni nabídnout rozsáhlou škálu tvarů, úprav a probarvení brýlových čoček, kterými lze osadit skutečně velké množství sportovních brýlových obrub. 
  • PROTO VOLTE SKLA OZNAČENÁ PERFORMER - VOLTE TYTO SKLA
  • Sportovní brýle PERFORMER TTR můžete libovolně kombinovat s rozsáhlou nabídkou trivexových čoček špičkové kvality – ACTIsun. Vybírat můžete hned z několika variant:

    Fotoropní a kontrast zvyšující filtr ve čtyřech barevných variantách:

    ACTIsun amplifier má oranžovohnědý filtr se základním zabarvením 35% (30%*) a fototropním zabarvením až 80% (70%*). Absorpcí modré barvy zvyšuje kontrasty především za špatných světelných podmínek oddělením informativního světla od rušivých podílů. Periferní vidění, důležité pro koordinaci pohybu, tak zůstává plně zachováno. V případě potřeby se zbarvuje hnědě a je tak univerzálně použitelným filtrem pro všechny druhy venkovních sportů v proměnlivých světelných podmínkách. 

    ACTIsun neutralizer s integrovaným polarizačním filtrem a skvělou ochranou proti oslnění má základní zabarvení 70% (60%*) plus fototropní zabarvení až 85% (75%*). Díky této kombinaci filtrů nabízí již v neaktivním stavu jedinečný kontrast dosažený cílenou neutralizací oslňujících reflexů. Barva v neutrálním šedém tónu zaručuje nezkreslené barevné vidění i za mimořádných světelných podmínek.

    ACTIsun track je na závodní dráze jako doma, ať už na silnici, na sjezdovce nebo na ledovci, ve dne nebo v noci. Tento světle žlutý filtr je i s ubývajícím světlem stále funkční a tmavne v případě potřeby do šedohnědé barvy až do 80% (70%*). Se svojí schopností, absorbcí modré barvy, je ideální brýlovou čočkou pro motocyklisty, zimní sportovce, cyklisty, chodce a noční aktivity – bezpečně od rána až do večera.

    ACTIsun outdoor je vhodný především pro veškeré aktivity v přírodě. Základní ostružinové zabarvení 60% (50%*) snižuje za měnících se světelných podmínek při rychlých změnách jasu „temný stěnový efekt" a zajišťuje bohaté kontrastní vidění, jsou-li v okolí dominantní hnědé a zelené barvy. Z toho profitují cyklisté, tenisté a golfoví hráči. Fototropní zabarvení maximálně 85% (75%*) chrání před silným slunečním zářením, brýlová čočka se přitom zbarví do tmavě hnědého odstínu.

    *Upozorněni: korekční čočky ACTIsun vypadají z technických důvodů o něco světleji než plan čočky.

    Prostálou vysokouochranuna přímém sluncispůsobivým zvýšením kontrastu díky polarizaci, tj. cílenou absorpcí oslňujících reflexů, máte na výběr zetří variant:

    ACTIsunpolagreen (polarizační zelená), pola grey (polarizační šedá) a pola brown (polarizační hnědá). Polagreen a pola greypřesvědčí nízkýmzkreslením barev, pola brown přiměřeně přednostně snižuje krátkovlnné světlo a ještě více zvyšujekontrastní vnímání. Technologie výměnných brýlových čoček u modelů řady PERFORMER TTR zaručuje 100% účinnou polarizaci až na okraj brýlové čočky.

    VariantyACTIsun solid redukují světlo výhradně v závislostina vlnové délce. Vedle klasických slunečních zabarvení solid green (zelená), solid grey (šedá) a solid brown (hnědá) je světlejší solid orange (oranžová) vynikajícím tlumičem modré barvy, který cílenou absorpcí krátkovlnného světla,za snížené viditelnosti a oparu, eliminuje tzv. "šum". Solid orange působí tedy také fyziologicky rozjasňujícím dojmem.

    Jaká varianta ACTIsun je pro individuální, zcela osobní požadavky ideální nebo zda je možné doporučit jeden nebo dva páry výměnných brýlových čoček, to musí být vždy stanoveno  očním optikem specialistou PERFORMER. Neboť ani jeden model TTR nenabízí standardní variantu. obruba a brýlové čočky jsou vždy samostatně konfigurovatelné.Proto je lepší před objednání na eshopu konzultovat vše s naším optickým specialistou na tel.721148485 stačí zaslat sms info performer a budeme vás sami kontaktovat -připravte si číslo vybraného modelu dioptrie a PD nebo spolu s vaším číslem zašlete na náš email : info@optika-stribro.cz rádi vám uděláme i speciální nabídku dle vašich nadstandardních požadavků.

    Zušlechtění

    Na každou brýlovou čočku ACTIsun může být nanesena jedinečná povrchová úprava digital coat a tím se stává ještě výkonnější. Švýcarsko je již tradičně lídrem ve vývoji antireflexních vrstev a příslušné výrobní technologie. Swiss Made digital coat splňuje nejen základní požadavky povrchové úpravy brýlových čoček na nejvyšší úrovni, je také bezkonkurenčně estetická.

    Digital coat se skládá z velmi odolného tvrzení, antireflexní vrstvy, vrstvy odpuzující vodu, tuk a nečistoty a z antistatické vrstvy.

    Tvrzená vrstva nejen výrazně prodlužuje životnost brýlové čočky. Škrábance a jiná poškození optické plochy ruší vjem a vytváří nepříjemné rozptýlené světlo. Digital coat činí brýlové čočky méně citlivými a tak opticky stabilnějšími.

    Standardní brýlové čočky odráží v závislosti na zvoleném materiálu kolem 10% světla. Tyto odrazy jsou na vnitřní ploše čočky silně dráždivé a vnímaný obraz překrývají rušivým závojem. U světlejších brýlových čoček toto platí i pro reflexy na vnější ploše.

    Mají-li brýlové čočky na přední ploše zrcadlovou úpravu, která je zde v první řadě čistě z módních důvodů, rušivý závoj ještě nepříjemně zesílí. Vícenásobné světelné průchody k tomu vytváří vnitřní bodové rušivé reflexy.

    Oboustranná antireflexní vlastnost vrstvy digital coat svým novým zpracováním neutrálně eliminuje všechny reflexy z 99,9%. Získaný kontrast je velmi působivý za všech světelných podmínek. Vrstva digital coat zaručuje esteticky a opticky ideální brýlové čočky, stejně jako dokonalé, stabilní vlastnosti filtrů.

    Super hydrofobní a stejně tak i antistatické termické zapečetění vrstvy digital coat odpuzuje nečistoty od optické plochy a usnadňuje její čištění. Tím je zachována maximální zobrazovací kvalita. 

    Ve sportovních brýlích PERFORMER Sports jsou v základním provedení zabroušeny polykarbonátové čočky v šedé, hnědé nebo zelené barvě. Na výběr jsou také v kontrast zvyšující variantě blueblocker nebo trivexové čočky špičkové kvality – ACTIsun ve fototropním, polarizačním a standardním zabarvení.